Σαλάτα με Κίτρινη Κολοκύθα και Αβοκάντο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

1:150'

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

Για το dressing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κολοκύθα στα 4, την αλατοπιπερώνουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30’, την αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15’ (εώς ότου μαλακώσει). Μόλις κρυώσει η κολοκύθα την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα πράσινα λαχανικά (αφού τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε στεγνώσει καλά με χαρτί ή πετσέτα) και προσθέτουμε το κομμένο αβοκάντο, την ψημένη κολοκύθα τον κολοκυθόσπορο και τα ρόδια.

Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά έως ότου επιτύχουμε μία παχύρεστη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με το τυρί & προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές