Σαλάτα με φακές του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΦΕΤΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φακές και τις ξεπλένετε με νερό. Τις σουρώνετε, τις ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει.

Βάζετε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρετε αμέσως.

< πίσω σε όλες τις συνταγές