Σαλάτα Ζυμαρικών με Κοτόπουλο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Για το dressing

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

Σε μια επιφάνεια εργασίας χτυπάμε με έναν μπάτη τα στήθη του κοτόπουλου να λεπτύνουν και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα για 2΄-3΄από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2΄επιπλέον. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και κρατάμε τα φιλέτα σκεπασμένα ελαφρά με αλουμινόχαρτο σε ζεστό μέρος. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα.

Για τα ζυμαρικά

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος που έβρασαν, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το dressing

Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing στο multi μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα ζυμαρικά, το καλαμπόκι, το μπρόκολο, το σέλερι και τοποθετούμε από επάνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το dressing και αλατοπιπερώνουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές