Αγιορείτικη Ψαρόσουπα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Κόβουμε τα λαχανικά: καρότα και το λευκό μέρος από τα πράσα σε ροδέλες, πατάτες, σελινόριζες και μαραθόριζες σε κύβους.

Βάζουμε ολόκληρα τα ψάρια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο κρύο νερό ώστε να τα καλύψουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε τα λαχανικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα ψάρια και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ ώστε να γίνει μία κρεμώδης σούπα.

Προσθέτουμε το σαφράν, το κύμινο, το πιπέρι και τον χυμό λεμόνι και τη βάζουμε στην φωτιά για να πάρει ακόμη μία βράση.

Ξεκοκκαλίζουμε τα ψάρια και τα προσθέτουμε στη σούπα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές