Γιουβαρλάκια Σούπα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ

Μερίδες

5

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γιουβαρλάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη του κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πουδράρουμε με το αλεύρι και στη συνέχεια τα τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση αλατίζουμε και βάζουμε προσεκτικά ένα - ένα τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε το σέλινο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για περίπου ½ ώρα.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά έως ότου αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και 1-2 κουτάλες της σούπας από το ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια, αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην μας κόψει το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνεχώς.

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές