Κοτόσουπα Αυγολέμονο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

Για το αυγολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κλαδάκια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, δοκιμάζουμε τη γεύση και αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να αφρατέψει και να πάρει θερμοκρασία το αυγό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας καλά ώστε να αφρατέψει η σούπα μας και σερβίρουμε αμέσως.

< πίσω σε όλες τις συνταγές