Μερίδες
8
Προετοιμασίας
20'
Μαγειρέματος
50'
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πράσο, το γαρίφαλο και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, ξαφρίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο (στα 40 λεπτά περίπου), το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό και, μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε μέσα τον τραχανά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη. Προσθέτετε το λεμόνι και μετά σταδιακά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό της σούπας, τον οποίο ρίχνετε με ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς.
Όταν έχει ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, περιχύνετε τη σούπα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως σε σουπιέρα ή βαθιά πιάτα.