Μανιταρόσουπα με Νιώτικη Γραβιέρα και Σκορδόψωμο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΝΙΩΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα αχνίζουμε ελαφρά να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να σοταριστούν. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Ταυτόχρονα φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν έχουν φρυγανιστεί, τρίβουμε πάνω τους τη σκελίδα του σκόρδου. Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα, ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και συνοδεύουμε με τα σκορδόψωμα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές