Μοσχαράκι Βραστό με Λαχανικά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

1:50'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αχνίζουμε ελαφρά το κρέας σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ώστε να πάρει ελαφρύ ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

Ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν θα έχει μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη 30΄ έως 40΄.

Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα ρίχνοντας από πάνω τον μαϊντανό, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο ξύσμα επίσης. Τη συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο χωριάτικο ψωμί.

Σημείωση: Βράζουμε το κρέας με το κόκαλο για να πάρει πιο έντονη γεύση από τα κόκαλα και το μεδούλι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές