Σούπα Μπρόκολο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΠΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το σέλερι και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το μπρόκολο.

Συνεχίζουμε το άχνισμα για 3΄- 4΄, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ ξαφρίζοντας όποτε είναι απαραίτητο.

Μόλις αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα προσθέτοντας από 1 κουταλιά κατίκι Δομοκού σε κάθε πιάτο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές