Μερίδες
6
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
45'
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το σέλερι και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το μπρόκολο.
Συνεχίζουμε το άχνισμα για 3΄- 4΄, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ ξαφρίζοντας όποτε είναι απαραίτητο.
Μόλις αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα προσθέτοντας από 1 κουταλιά κατίκι Δομοκού σε κάθε πιάτο.