Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας
15'
Μαγειρέματος
30'
Αν χρησιμοποιήσουμε αμπελόφυλλα από βάζο τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόβουμε τα αμπελόφυλλα στη μέση για να μπορούμε να τα γυρίσουμε πιο εύκολα στο μαγείρεμα.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αχνίζουμε το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο τα αμπελόφυλλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε για 1’-2’ και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση το ρύζι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό). Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά για περίπου 20’. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ και στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μια μπασίνα με πάγο για να κρυώσει και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα της.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και 4-5 μαύρες σταφίδες Κορίνθου σε κάθε πιάτο.