Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας
60'
Μαγειρέματος
4:00'-5:00'
Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 4 με 5 λεπτά. Αφού βράσουν, χύνουμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό.
Ξαναβάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και περίπου 2 lt κρύο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γύρω στις 3 με 3,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν βράσουν καλά τα υλικά, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσουν τα ξεκοκαλίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Ξανά βάζουμε τα ψιλοκομμένα υλικά στο ζωμό που ήδη έβραζε, ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι & αφήνουμε να βράσει για ακόμη 15 με 20 λεπτά.
Παραδοσιακά, σερβίρουμε τον ψιλοκομμένο πατσά σε βαθιά ζεστά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι & πρσθέτουμε σκορδοστούμπι και μπούκοβο προεραιτικά.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε με το ξύδι.
Το σκορδοστούμπι διατηρείται για πολύ καιρό και γίνεται πιο δυνατό στη γεύση.