Ψαρόσουπα Κακαβιά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΑΚΑΒΙΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σαφράν, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το λεμονοθύμαρο και το δαφνόφυλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 25΄εως ότου βράσουν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το ψάρι και τα 2/3 των λαχανικών από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε. Με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη ντομάτα μέσα στο ζωμό και συμπληρώνουμε τη σούπα στα πιάτα.

Περιχύνουμε τη σούπα μας με το χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

< πίσω σε όλες τις συνταγές