Σούπα κολοκύθας του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το μπέικον και προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα κομμένα. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Φλαμπάρουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου.

Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάμε από σίτα, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Τη διατηρούμε σε ζεστό μέρος.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, ή τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και το ροκφόρ σε μικρά κομμάτια.

< πίσω σε όλες τις συνταγές