Χταποδόσουπα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΠΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε από τον σάκο του τα εντόσθια και αφού το ξεπλύνουμε καλά το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, το λευκό κρασί, 5-6 κόκκους πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσει (περίπου για 20-25΄).

Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε και σουρώνουμε το νερό όπου έβρασε για να το χρησιμοποιήσουμε στη σούπα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το χταπόδι, την πατάτα, το καρότο και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό που έχουμε κρατήσει από το χταπόδι.

Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε το ρύζι ή το κριθαράκι, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20’.

Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού ή με λίγο ξύδι καλής ποιότητας και ωμό ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές