Μερίδες
4
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
60'
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν καλά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο έως ότου γυαλίσει, προσθέτουμε τα χόρτα και τα αχνίζουμε για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10’.
Στη συνέχεια βάζουμε το ψάρι ανάμεσα στα χόρτα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για ακόμη 15’-20’. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας με τον αυγοδάρτη τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λεμόνι. Σταδιάκα προσθέτουμε 2-3 κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας ώστε να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό μας ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστό το φαγητό.