Ταρτάρ Φαγκρί με Φρέσκια Τρούφα & Εσπεριδοειδή του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΤΑΡΤΑΡ ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΤΡΟΥΦΑ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

10'

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα εσπεριδοειή εξωτερικά και αφαιρούμε και τις λευκές ίνες ώστε να μείνει μόνο η σάρκα. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Καθαρίζουμε σχολαστικά το ψάρι από το δέρμα και τα κόκαλα ή ζητάμε από τον ψαρά να μας το ετοιμάσει και το ελέγχουμε ξανά για τυχόν υπολείμματα από κόκαλα.

Κόβουμε το ψάρι σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους (ισομεγέθη με τα εσπειριδοειδή) και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και το σχινόπρασο και τα βάζουμε και αυτά στο μπωλ με το ψάρι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα εσπεριδοειδή, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ψιλοκομμένο ψάρι.

Σερβίρισμα

Σε ένα ατομικό τσέρκι περίπου 10 εκ. τοποθετούμε τα κομμένα εσπεριδοειδή, από πάνω το ψάρι και γαρνίρουμε με την τρούφα και το σχινόπρασο.

Tip Για την επιτυχία της συγκεκριμένης συνταγής είναι σημαντικό όλα τα υλικά να είναι στο ψυγείο έως ότου ξεκινήσουμε την προετοιμασία του πιάτου και βέβαια το ψάρι ολόφρεσκο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές