Γαρίδες Γιουβέτσι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά τους και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το έντερο, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό σκεύος.

Σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βράζουμε για περίπου 20’. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό τον οποίο και διατηρούμε ζεστό για να τον χρησιμοποιήσουμε στο γιουβέτσι μας.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και το σωτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό από τις γαρίδες ο οποίος πρέπει να είναι πολύ ζεστός για να μην σταματήσει η βράση.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10’ και λίγο πριν ψηθεί το κριθαράκι προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για ακόμη 2’-3’ ανακατεύοντας με προσοχή για να μην κολλήσει το γιουβέτσι.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως.

Tip Tο φαγητό όταν σβήσουμε τη φωτιά πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές