Μερίδες
4
Προετοιμασίας
15'
Μαγειρέματος
10'
Καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 10’ για να στραγγίξουν καλά.
Σε μία ρηχή κατσαρόλα ετοιμάζουμε σύβραση, βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2'-3’ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Απλώνουμε τη μισή σύβραση σε ένα ταψί, τοποθετούμε ομοιόμορφα τον γαύρο και προσθέτουμε την υπόλοιπη σύβραση από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10’-12’ περίπου.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρίγανη.