Μερίδες
6
Προετοιμασίας
60'
Μαγειρέματος
45'
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε μόνο την άκρη της ουράς τους. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βράζουμε για 10’ σε 1 λίτρο κρύο νερό, στραγγίζουμε το ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό έως ότου τον χρησιμοποιήσουμε στο γιουβέτσι μας.
Βράζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια μήκους 1,5 – 2 εκατοστά και κρατάμε περίπου 200 ml από το ζωμό που έβρασε το χταπόδι.
Σε έναν ταβά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού ροδίσουν ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες, το ζωμό από το χταπόδι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το χταπόδι και το κριθαράκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά ώστε να ψηθούν οι γαρίδες και να απορροφήσουν τα υγρά τους.