Καλαμάρια Γεμιστά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το εξωτερικό δέρμα και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και αχνίζουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τη ντομάτα, 1 ποτήρι κρύο νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση και κλείνουμε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα για να μην βγει το ρύζι όσο μαγειρεύονται.

Τα αραδιάζουμε σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, 1 ποτήρι κρύο νερό και το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι του, για περίπου 15’.

Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές