Καλαμάρια με Χόρτα Γιαχνί του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΙ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

40'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το εξωτερικό δέρμα και τα χοντροκόβουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 150 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει αχνίζουμε τα κομμένα καλαμάρια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα και τα μαγειρεύουμε έως ότου γυαλίσουν.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα σε 2-3 δόσεις και μόλις πέσει ο όγκος τους και βγάλουν τα υγρά τους, πρσθέτουμε 1 ποτήρι κρύο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τα μυρωδικά (μάραθο, μαϊντανό) και μαγειρεύουμε για 30’.

Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το ελαιόλαδο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές