Καλαμάρια στη Σχάρα με Ζεστή Πατατοσαλάτα του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

15'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

Για την πατατοσαλάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πατατοσαλάτα

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια (αλλάζουμε το νερό) και μόλις κρυώσουν λίγο τα κόβουμε σε κύβους.

Ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το ξύδι.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κύβους των λαχανικών, την κομμένη ντομάτα, την κάπαρη, τη ρίγανη, το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το dressing για να μαριναριστούν και βάζουμε την πατατοσαλάτα μας σε μία πιατέλα και προσθέτουμε τα ντοματίνια.

Για τα καλαμάρια

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και αφαιρούμε το εξωτερικό δέρμα. Αφού τα ξεπλύνουμε τα στεγνώνουμε σε χαρτί, τα σχίζουμε και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τους (εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχαροτήγανο).

Σύνθεση

Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια, τα βγάζουμε ζουμερά από τη σχάρα, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα μαρινάρουμε με λίγο χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε στην πιατέλα πάνω από την πατατοσαλάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές