κερκυραϊκό μπουρδέτο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τσίλι και το δαφνόφυλλο και μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπούκοβο, την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει για περίπου 15’.

Μόλις δέσει η σάλτσα βάζουμε το καθαρισμένο ψάρι μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30’. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό αλλά η σάλτσα πρέπει να παραμείνει δεμένη, να μελώσει και να μείνει με το ελαιόλαδο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές