Κολιός Πλακί στο Φούρνο με Πατάτες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΛΙΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια και αν θέλουμε και τα κεφάλια. Τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 10’ για να στραγγίξουν καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σύβραση, βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2’-3’ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 3΄-4΄ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ολόκληρες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ή γάστρα με καπάκι και ενδιάμεσα τοποθετούμε τα ψάρια και τα αποφλοιωμένα ντοματίνια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σύβραση πάνω από τις πατάτες και τα ψάρια και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρίγανη.

< πίσω σε όλες τις συνταγές