Μερίδες
4
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
30'
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κεφάλι και τα κόκκαλα και 2 ποτήρια κρύο νερό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30’ . Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε τη ντομάτα και το σπανάκι. Μόλις πέσει ο όγκος από το σπανάκι τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, τα μυρωδικά, το ζωμό που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.
Ταυτόχρονα ζεματάμε τα κρεμμυδάκια για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στη συνέχεια τα στεγνώσουμε σε χαρτί και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο για 1΄-2΄γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το σερβίρουμε ραντίζοντας το με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού & με τα ψητά κρεμμυδάκια.