Λαχανοντολμάδες με Σφυρίδα και Γαρίδες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΦΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

1:30'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για το λάχανο

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζωμός

Ζητάμε από τον ψαρά να καθαρίσει το ψάρι, να το φιλετάρει και να μας δώσει το κεφάλι και τα κόκκαλα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.

Σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό βάζουμε τα κόκκαλα & το κεφάλι από το ψάρι και τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι. Μόλις βράσουν σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψάρι και τις γαρίδες ψιλοκομμένα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε.

Λαχανοντολμάς

Αφαιρούμε από το λάχανο την σκληρή καρδιά στο κάτω μέρος και το ζεματάμε σε βραστό νερό.

Σταδιακά βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα έως ότου ζεματιστούν όλα.

Κόβουμε το σκληρό νεύρο τους, κρατάμε τα τρυφερά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Τυλίγουμε με το λάχανο σε ντολμάδες (υπολογίζουμε περίπου 2 ντολμάδες σε κάθε φύλλο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μία κατσαρόλα που στον πάτο της έχουμε στρώσει φύλλα από λάχανο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό και τον άνηθο. Πάνω από τους λαχανοντολμάδες βάζουμε ένα πορσελάνινο πιάτο για βάρος να τους συγκρατεί για να μην ανοίξουν.

Περιχύνουμε με τον κρύο ζωμό ψαρικών που έχουμε ετοιμάσει .

Βράζουμε τους λαχανοντολμάδες για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και τους αφαιρούμε από την φωτιά.

Σάλτσα

Σουρώνουμε το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα για να βράσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να έχει βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες και τους περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές