Μερίδες
4
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
15'
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τα μύδια και τα κυδώνια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Σβήνετε με το κρασί και καλύπτετε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά τα θαλασσινά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα πετάτε.
Προσθέτετε τα βρασμένα λιγκουίνι στο τηγάνι με τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το τρίμμα αυγοτάραχο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.