Μπακαλιάρος με Πατάτες Γιαχνί του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

24:00'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε τουλάχιστον για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και περνάμε το μπακαλιάρο ελαφρά από το τηγάνι και από τις 2 πλευρές και τον αφήνουμε για λίγο στην άκρη σε μία πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι με το ελαιόλαδο προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να αχνιστούν και να γυαλίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 10’, ώστε να βγάλει η ντομάτα τα υγρά της και να μελώσει το φαγητό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες τα φιλέτα μπακαλιάρου που έχουμε περάσει από το τηγάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20’-25’ και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό πριν βάλουμε το φαγητό στο φούρνο.

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

< πίσω σε όλες τις συνταγές