Μπακαλιάρος με Ρεβύθια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Αναμονής

24:00'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε για τουλάχιστον 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό. Μόλις πάρουν μία βράση, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας τα να βράσουν για 1 ώρα. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν τα ρεβύθια τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με 3-4 κουταλιές από το ζουμί τους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε το δεντρολίβανο και μία χοντρή φέτα από λεμόνι. Περνάμε τον μπακαλιάρο ελαφρά από το τηγάνι και από τις 2 πλευρές και τον τοποθετούμε στο πυρέξ με τα ρεβύθια μαζί με το λάδι από το τηγάνι με το λεμόνι & το δενδρολίβανο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20’-25’.

Σερβίρουμε το φαγητό ραντίζοντας το με ωμό ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού.

< πίσω σε όλες τις συνταγές