Μπακαλιάρος Σαβόρο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΒΟΡΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πανάρουμε ελαφρά τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο, πρώτα με το δέρμα και μετά από το λευκό τους μέρος έως ότου ροδίσουν ελαφρά και τα αφαιρούμε από το τηγάνι τοποθετώντας τα σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα σωτάρουμε για 2΄. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμη 2΄-3΄σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μπακαλιάρο στην πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και αν θέλουμε με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα.

< πίσω σε όλες τις συνταγές