Μερίδες
4-6
Προετοιμασίας
15'
Μαγειρέματος
60'
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο περνάμε τα φιλέτα του ψαριού ελαφρά, ίσα να τα θωρακίσουμε. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Με ένα μικρό μαχαίρι καθαρίζουμε κυκλικά το κοτσάνι από τις μπάμιες, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδo (περίπου 30 ml) και σωτάρουμε τις μπάμιες, τις αλατίζουμε και σβήνουμε με το ξύδι. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να βγάλουν τα γλοιώδη υγρά τους.
Σε σκεύος που μπαίνει και σε φούρνο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο και το μαϊντανό. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε τις μπάμιες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακινούμε προσεκτικά το σκεύος (να μην ανοίξουν οι μπάμιες) και τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού ανάμεσα στις μπάμιες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄-40΄.