Σαρδέλες στο Φούρνο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

10'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 10’-12’.

Τις βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και προσθέτουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνοδεύονται ιδανικά με ντοματοσαλάτα και ξερό κρεμμύδι.

< πίσω σε όλες τις συνταγές