Σουπιές Γιουβέτσι του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Μερίδες

5-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

30'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τις σουπιές, τις καθαρίζουμε, τις χοντροκόβουμε και τις πλένουμε καλά αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το στόμα, τα μάτια το κόκκαλο και το δέρμα.

Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει αχνίζουμε τις σουπιές για 2’-3’ και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε για 10΄και προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας καλά.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και το ψήνουμε για 15΄.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε να ρουφήξει τα ζουμιά του και να ξεκουραστεί για 10’ πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές