Μερίδες
4
Προετοιμασίας
10'
Μαγειρέματος
30'
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και σωτάρουμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το φοινόκιο, το δαφνόφυλλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τους κόκκους πιπεριού.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10’ και στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό.
Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε για 7’.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το ταρτάρ κόβοντας τις γαρίδες σε μικρά κυβάκια και βάζοντας τες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό από το lime και λίγο από το ξύσμα του, το τζίντζερ, το τσίλι, το σχοινόπρασο, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι στα πιάτα, από επάνω βάζουμε το ταρτάρ γαρίδας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και τις νιφάδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.