Μερίδες
4
Προετοιμασίας
20'
Μαγειρέματος
30'
Φιλετάρουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα (ή ζητάμε από τον ψαρά μας να το κάνει).
Στη συνέχεια βάζουμε τα κόκαλα και το κεφάλι σε μία κατσαρόλα με 3 ποτήρια κρύο νερό, αλατίζουμε και βράζουμε το ζωμό για περίπου 20΄. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε τακτικά και μετά σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό.
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το πράσο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄- 25΄.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 7΄.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό με το χυμό λεμονιού να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο το βάζουμε στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.