Μερίδες
6-8
Προετοιμασίας
30'
Μαγειρέματος
1:50'
Βάζετε το χταπόδι με το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού, το ξίδι και το κρασί σε μια μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο. Κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζετε σε μια πιατέλα και κρατάτε ένα ποτήρι από τον ζωμό που έβρασε. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το κόβετε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Στο μεταξύ, σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού μαραθούν ελαφρώς προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε.
Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα ποτήρι από τον ζωμό όπου έβρασε το χταπόδι, άλλο 1 ποτήρι νερό, κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ενώνετε το χταπόδι με τα φασολάκια, καλύπτετε το φαγητό με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά.