Χταπόδι με Μπάμιες και Πατάτες του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

-

Μαγειρέματος

-

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μπάμιες για 2’. Στη συνέχεια σβήνουμε με 1 κ.σ. ξύδι, ώστε να βγάλουν τα σάλια τους και μόλις εξατμιστεί το ξύδι τις τοποθετούμε σε ένα στραγγιστό σκεύος έως ότου τις χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό.

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε το χταπόδι, το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού, το υπόλοιπο ξύδι και το κρασί και βράζουμε για 20’.

Στη συνέχεια αφού βράσει το χταπόδι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κόβουμε το χταπόδι (πλοκάμια και κεφάλι) σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις μπάμιες και τις πατάτες και ανακατεύουμε.

Μόλις σωταριστούν τα λαχανικά προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χταπόδι και ένα ποτήρι από το ζωμό που έβρασε.

Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα το φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ σε χαμηλή φωτιά.

< πίσω σε όλες τις συνταγές