Χταπόδι Στιφάδο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

2:00'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε από τον σάκο του τα εντόσθια και αφού το ξεπλύνουμε καλά το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το κρασί και το ξύδι και το σιγοβράζουμε για να βγάλει τα υγρά του για περίπου 30’ και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αχνίζουμε το χταπόδι για 2’-3’ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 – 1,5 ώρα ελέγχοντας συχνά τα υγρά του και ανακινώντας την κατσαρόλα με προσοχή να μην ανοίξουν τα κρεμμύδια.

Στο τέλος προσθέτουμε τον ανθό αλατιού, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν γλασάρει και μείνει μόνο με το λάδι του.

< πίσω σε όλες τις συνταγές