ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ

Μερίδες

6-8

Προετοιμασίας

10'

Αναμονής

30'

Μαγειρέματος

-

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνοντας μία τρύπα στη μέση και βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε καλά έως ότου επιτύχουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί διορθώνουμε με αλεύρι ή νερό.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30’.

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμε σε 6-8 μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα, σε αλευρωμένη επιφάνεια (με το νισεστέ) στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές