ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ

Μερίδες

-

Προετοιμασίας

-

Αναμονής

-

Μαγειρέματος

-

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ βάζουμε νερό, το χυμό από τα λεμόνια, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί καλά το αλεύρι.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι της αγκινάρας περίπου 4 εκ. από τη βάση της.

Ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι και περνάμε με τη λεμονόκουπα που έχουμε κρατήσει για να μη μαυρίσει.

Με το μαχαίρι επίσης κόβουμε τα φύλλα που βρίσκονται στην πάνω πλευρά της αγκινάρας. Αφαιρούμε όλα τα σκληρά φύλλα της και αφήνουμε τα τρυφερά.

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους στήμονες (το χνούδι) που βρίσκονται στο κέντρο της αγκινάρας και περνάμε πάλι με ένα λεμόνι για να μην μαυρίσει.

Αν είναι μεγάλες οι αγκινάρες τις κόβουμε στα 4, αν είναι μέτριες τις κόβουμε στα 2 ή αν είναι μικρές δεν τις κόβουμε καθόλου και τις βάζουμε στο μπωλ με το νερό-λεμόνι-αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει για να μην μαυρίσουν έως ότου τις μαγειρέψουμε

< πίσω σε όλες τις συνταγές