ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

Μερίδες

1 δόση

Προετοιμασίας

45'

Μαγειρέματος

10'-15'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά (έως ότου η ζύμη ομογενοποιηθεί). Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45’ πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλ. Τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες διαμέτρου 28 εκ και την απλώνουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουμε τα τοιχώματα σε ύψος 3-4 εκ. (ότι περισσεύει το κόβουμε με το μαχαίρι και το ισιώνουμε).

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας, τοποθετούμε από επάνω λαδόκολλα που την γεμίζουμε με φασόλια (για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 10’.

Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα φασόλια και την ξανατοποθετούμε στο φούρνο. Την ψήνουμε για 10΄-15΄, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την βγάλουμε από το ταψί.

< πίσω σε όλες τις συνταγές