ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μερίδες

1 λίτρο

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού και αφού τα σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το νερό.

Το αφήνουμε να πάρει μία βράση, το ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30-40 λεπτά.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τον ζωμό, μπορούμε να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.

< πίσω σε όλες τις συνταγές