Αγκινάρες λαδερές του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

60'

Μαγειρέματος

45'

ΥΛΙΚΑ

Για το καθάρισμα της αγκινάρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγείρεμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει το φαγητό και βάζουμε τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε τα αρωματικά (τον μάραθο και τον μαϊντανό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά έως ότου μείνει με το λάδι του και λίγο ζουμί.

Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να αναμιχθεί καλά το φαγητό.

Quick Tip

Καθάρισμα αγκινάρας:

Σε ένα μπωλ βάζουμε νερό ,το χυμό λεμόνι και το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί καλά το αλεύρι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι της αγκινάρας περίπου 4 εκ. από τη βάση της. Ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι και περνάμε με τη λεμονόκουπα που έχουμε κρατήσει για να μη μαυρίσει.
Με το μαχαίρι επίσης κόβουμε τα φύλλα που βρίσκονται στην πάνω πλευρά της αγκινάρας. Αφαιρούμε όλα τα σκληρά φύλλα της και αφήνουμε τα τρυφερά.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους στήμονες (το χνούδι) που βρίσκονται στο κέντρο της αγκινάρας και περνάμε πάλι με ένα λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Στη συνέχεια τις βάζουμε στο μπολ με το νερό και το λεμόνι για να παραμείνουν άσπρες.

< πίσω σε όλες τις συνταγές