Φριτάτα με Κολοκυθάκια του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μερίδες

6

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, πετάμε τις άκρες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις γυαλίσει βάζουμε και τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές βάζουμε τον περισσότερο βασιλικό (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα κολοκυθάκια θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνά και εάν έχουν λάδι τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο κρατώντας πάλι λίγο από τι μίγμα μας για το γαρνίρισμα και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακινώντας το ώστε να πάει παντού το λάδι, προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις σταθεροποιηθεί η φριτάτα μας, βάζουμε από επάνω τα υπόλοιπα κολοκυθάκια που φυλάξαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1'-2' λεπτά (ίσα να πάρει χρώμα και από επάνω).

Αμέσως μόλις βγάλουμε τη φριτάτα από το φούρνο ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί

< πίσω σε όλες τις συνταγές