Ισπανική Ομελέτα (Tortilla) του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (TORTILLA)

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

10'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά. Μόλις ψηθούν οι πατάτες τις αφαιρούμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 30 ml ελαιόλαδο και σιγομαγειρεύουμε τα κρεμμύδια έως ότου μαλακώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά για να πέσει για λίγο η θερμοκρασία τους.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε για λίγο έως ότου αφρατέψουν και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στο μίγμα τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα κρεμμύδια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10’.

Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

Η Ισπανική ομελέτα τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

< πίσω σε όλες τις συνταγές