Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με 3 Είδη Τυριών του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ 3 ΕΙΔΗ ΤΥΡΙΩΝ

Μερίδες

4-5

Προετοιμασίας

25'

Μαγειρέματος

20'

ΥΛΙΚΑ

Για το κουρκούτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη την μπίρα με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Το αφήνουμε στην άκρη.

Για τους κολοκυθοανθούς

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από το κοτσάνι και όλους τους κίτρινους στήμονες. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Τους γεμίζουμε με το μείγμα τυριών που ετοιμάσαμε (υπολογίζουμε 1 κουτ. της σούπας, ανάλογα πάντα το μέγεθος των ανθών) και τους κλείνουμε προσεκτικά ξανά έτσι ώστε να πάρουν το αρχικό τους σχήμα.

Βάζουμε σε ένα μέτριο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι με προσοχή για να μην ανοίξουν και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.

Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για 1΄ και τους σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστοί.

< πίσω σε όλες τις συνταγές