Κουκιά Λαδερά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΟΥΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

Μερίδες

4

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

45'-50'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κουκιά και βγάζουμε τους σπόρους. Τους ξεπλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό σκεύος.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα κουκιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε όλα μαζί.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά (περίπου ½ ποτήρι) και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20’-25’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά (μαϊντανό, μάραθο), ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 10’-15’, έως ότου να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά τα κουκιά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5’ πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε ραντίζοντας το φαγητό με ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

< πίσω σε όλες τις συνταγές