Κρεμμύδια Γεμιστά του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

30'

Μαγειρέματος

60'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και τα βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 10’-15’ . Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος. Ξεχωρίζουμε τα εξωτερικά μεγάλα φύλλα των κρεμμυδιών για να τα γεμίσουμε και τα εσωτερικά μικρότερα φύλλα τα ψιλοκόβουμε για τη γέμιση.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ρύζι, τα αρωματικά χόρτα, τη σελινόριζα, το καρότο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και στο τέλος τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε έως ότου τραβήξει το ρύζι την υγρασία.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά για να κρυώσει και γεμίζουμε και τυλίγουμε τους κρεμμυδοντολμάδες.

Σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει στον πάτο κομμάτια κρεμμυδιού, τα κοτσάνια από το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα, αραδιάζουμε στη σειρά τους κρεμμυδοντολμάδες και τους κλείνουμε με φύλλα κρεμμυδιών που περίσσεψαν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό. Βάζουμε από επάνω το θυμάρι, κλείνουμε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν τα κρεμμύδια στο βράσιμο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50’.

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές