Λαχανόρυζο του Σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Μερίδες

4-6

Προετοιμασίας

20'

Μαγειρέματος

40'

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε λίγο πιο χοντρό από ότι στη σαλάτα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το λάχανο σε δύο δόσεις να κατεβάσει τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, το ρύζι, το μπαχάρι και το κόκκινο πιπέρι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 20’.

Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί και να ρουφήξει τα υγρά του πριν σερβίρουμε.

< πίσω σε όλες τις συνταγές